Duniaku Duniaku

Duniaku dunia tanpa sempadan. Di sini imaginasi, idea, angan-angan, impian, dan fantasi semuanya bebas. Peri-peri? Kuda unicorn? Ya, semuanya ada di DUNIAKU.

Terkadang sukar untuk kita buat keputusan.


Perkara yang sepertinya mudah,

mungkin juga adalah yang paling sukar untuk kita putuskan.


Selalu akan teragak-agak...

...dan akhirnya, diri terumbang-ambing dalam dilema


Kenapa ia sukar?

Sebab kita yang menyukarkannya.


Dengan fikiran kita.

Dengan persoalan kita.

Dan dengan keraguan kita.


Jadi, bagus jika kita lebih spontan...

bagus jika kita lebih terbuka...

dan bagus jika kita lebih rasional.



Bagi saya, saya hanya akan buat sesuatu bila:


"My heart wants to, and my mind agrees. "


Kompromi.


(^__^)

6 pendapat menarik:

sometimes keadaan memaksa buat keputusan tanpa persetujuan dua2....huu~

betul tu...kenyataan kadangkala memang sukar..huhu

tapi jika its all about ourself,tanpa pengaruh keadaan, bagi saya thats how it should apply :)

yes ...aku sokong ko...n mmg keputusan susah nak wat lbh2 lgi yg melibatkan antara idop n mati..cewaah...ape aku kerepek ni bro...
tp pd aku...as long aku x menyusahkn org, aku wat la ape aku nak...err..slh ke?

betul betul betul...aku pon sokong ko..hehe

kompius ckit bab buat keputusan ni...sbb pk byk benda...huhu...i'm such a complicated person..and multithinker oso..haihh...susah nak apply ur theory ni...tp mmg kdg2 sy buat kputusan tu bila rasa btul2 firm..means dat when my both heart and mind agree with it..spatutnye cmtu la kan...tp susah..wuwu~

decision making ability memang essential at this stage of life..sebab kita masih dalam pencarian...tak kira apa pun pencarian kita itu

bagi saya tak perlu fikir terlalu banyak..jika kamu sudah buat keputusan, lakukan..

re-think normally will only make u hesitate..ini barangkali pengaruh syaitan...

so, be decisive and firm in making any decision. kalau salah pun tak mengapa. sebab dari situlah kita belajar tentang kehidupan (^_^)

Siapa Aku?

My photo
Sang penglipur lara dari dunia nyata yang terkadang lebih menggemari alam fantasi.

Duniaku Duniaku

Mari bercerita. Mari berimaginasi. Mari berfantasi. Mari berkongsi idea. Ya, mari!

Klik-klik =)

There was an error in this gadget

Hall of fame

Lawatan

Hai kamu! (^_^)

Pelawat

Cantabile~~~

Interaksi

Bicara hati (^_^)

Mari menonton!

Loading...

Blog updates