Duniaku Duniaku

Duniaku dunia tanpa sempadan. Di sini imaginasi, idea, angan-angan, impian, dan fantasi semuanya bebas. Peri-peri? Kuda unicorn? Ya, semuanya ada di DUNIAKU.



Isfahan Itu Aku (VIII)

Bagai hujan yang setia pada mendungnya awan.
Bagai rembulan yang setia menemani gelapnya malam.
Begitulah juga setianya rindu yang menemani sepinya hati Isfahan.

Ya. Rindu.

Kepada siapa?

Tentunya terhadap si dia.

Sejujurnya Isfahan kesal. Kesibukan kerja telah membawanya menjauh dari Insyirah.
Betapa dia bencikan kenyataan itu. Tapi, hatinya terasa seakan mendekat.
Mungkin gelora rindu yang tanpa henti bergejolak ini penyebabnya. Mungkin.

" Argh...teruknya aku." keluh Isfahan memikirkan perjuangan dirinya untuk merebut cinta Insyirah.

" Macam mana cinta nak bersemi kalau begini." dia mula mengomel sendirian. Tersenyum.

Seingatnya, terlalu banyak pengorbanan yang dia lakukan untuk sampai ke tahap ini. Untuk memenangi hati Insyirah. Tapi, perjuangan ini pastinya belum selesai. Tidak selagi akad masih belum terucap. Perjuangan cinta ini masih perlu diteruskan. Wajib.

" Eh, macam mana kau dengan Insyirah? Semua okay?" soal Sarah.

" Kau ni memang bagus la." jawab Isfahan.

" Kenapa pula?". Pelik.

" Agen cinta yang prihatin. Sungguh berdedikasi." jawab Isfahan sambil ketawa.

" Cis...perli pula." balas Sarah yang juga ketawa.

" Em. Kami okay je. Aku agak slow kebelakangan ni. Penat kerja. Tapi tak bermakna aku lupakan dia. Selalu fikirkan dia. Tapi itulah..." kata-katanya terhenti di situ.

" Tapi apa?" desak Sarah.

" Hmm..bila dah rapat begini, sebenarnya aku jadi takut. Aku takut kalau-kalau aku lukakan dia. Aku tidak mahu itu. Walaupun aku cuba untuk jadi yang terbaik untuk dirinya, but who knows what might happen." jelas Isfahan.

" Baguslah kalau kau berfikiran begitu. Tapi jangan jadikannya penghalang. Ambil itu sebagai peringatan. Peringatan supaya kau melayan wanita dengan lebih baik. Take a risk, bro." Sarah membalas.

Isfahan jadi termenung jauh. Entah mengapa perasaan sedemikian wujud di hatinya. Sememangnya dia hanya mahukan senyuman terlukis di wajah Insyirah. Tapi bagaimana jika yang terhasil cuma tangis? Dia mula berfikiran negatif.

" Kau ni terlalu banyak fikirlah. Just grab and go. Tak perlu fikir banyak." ujar Sarah lagi.

" Entahlah. Aku tak reti. Hati dan perasaan ni bukan benda main-main. Aku tak mahu kesudahan yang akhirnya cuma melukakan hati orang lain."

" Aku tak mahu gagal bercinta."

Di mindanya kini berlegar-legar sesuatu. Isfahan bertekad.
Dia mahu merungkai kekeliruan yang kerap bermain di mindanya.
Dia mahu kepastian.
Kepastian yang menjadi kunci untuk hatinya.

Untuk cintanya~

I shouldn't have done that
I should have just ignored it
Like something I couldn't see
Like something I can't see
I shouldn't have looked at you at all...

I should have ran away
I should have acted like I didn't hear it
Like something I couldn't hear
Like something I can't hear
I should have not listened to love at all...

Without a word you let me know about love
Without a word you gave me your love...
Because you let me took your breath away...
But then you ran away like this...

Without a word love leaves me
Without a word love abandons me...

What should I say next?
Because my lips were surprised on their own
Coming without any words~

Why does it hurt so much?
Why does it hurt continuously?
For the fact that I can't see you anymore
And that you're not here anymore
Otherwise it is the same as before...

Without a word the tears fall
Without a word my heart breaks down

Without a word I wait for love
Without a word I am hurt because of love
I spaced out and become a fool...
Because I am crying while staring at the skies...

Without a word farewell finds me
Without a word the ends come to me
I think my heart was surprised...
To send you away without any preparation...

As it came without a word~

Without a word it come and leaves
Like the sickness before...
Maybe all I need to do is hurting it for a while.

Because in the end, only scars are left~

Sepi dan rindu.

Menunggu waktu untuk bertemu.

Sabar dan ikhlas menanti datangnya waktu.

Dalam setiap desah nafasku.

Yang terkadang melambat tak menentu.

Kerana hanya ada dirimu dibenakku.

Tapi ku tak pernah ingin ia untuk berlalu.

Biar setia dalam dakapan sang Penentu.

Semoga kita bertemu.

Dan bersatu dalam ikatan padu.

Bersemadi di alam waktu.

Selamanya, hanya kau dan aku...

Siapa Aku?

My photo
Sang penglipur lara dari dunia nyata yang terkadang lebih menggemari alam fantasi.

Duniaku Duniaku

Mari bercerita. Mari berimaginasi. Mari berfantasi. Mari berkongsi idea. Ya, mari!

Klik-klik =)

There was an error in this gadget

Hall of fame

Lawatan

Hai kamu! (^_^)

Pelawat

Cantabile~~~

Interaksi

Bicara hati (^_^)

Mari menonton!

Loading...

Blog updates