Duniaku Duniaku

Duniaku dunia tanpa sempadan. Di sini imaginasi, idea, angan-angan, impian, dan fantasi semuanya bebas. Peri-peri? Kuda unicorn? Ya, semuanya ada di DUNIAKU.

Saja nak kongsi hasil kajian saya di sini. Kajian tentang perangai masyarakat kita yang macam pelik dan entah apa-apa...hahaha

Rasanya kamu perasan tak akan kejadian di bawah ini?

1) Semasa masuk dalam LRT, kebiasaannya penumpang akan termenung di pintu entrance LRT sehingga menimbulkan kesesakan kepada penumpang lain di belakangnya.

Barangkali mereka terlalu teruja kerana pintu LRT terbuka tanpa perlu mereka membaca jampi serapah
'Open sesame!'

Rasa ajaib, je...kan? hahaha

Dan akibat kesengalan golongan ini, penumpang lain yang so pitiful itu akan terkandas tatkala siren berbunyi...(kasihan...)

2) Jika seat LRT, Putra atau apa2 sahaja public transport penuh, bersedia untuk saksikan sesuatu yg menarik.

Saksikan reaksi mereka yang duduk itu bila ada orang tua, perempuan mengandung atau penumpang dengan anak kecil yang masuk...jeng3!

  • Penumpang dengan buku
Reaksi mereka sangat tak natural. Tiba2 mereka akan jadi khusyuk membaca macam tak hengat dunia...even kalau Jessica Alba buat pole dance kat situ pun mereka tak akan pedulikan...hampeh la mereka ni...plastik betul! huhuhu

  • Pasangan berchenta
Selalunya mereka akan buat tak tahu je...yela, bukan selalu mereka dapat laga2 paha ni...nanti rugi pula rasanya....ya, rugi dosa tak boleh...rugi pahala tak apa pula...pelik2...hahaha

Tapi ada la yang akan bangun...tapi yang peliknya, pasangan perempuan yang bangun bagi tempat duduk kat orang lain...adusss...
hey guys! malu la sikit...tak gentleman langsung, tahu...bikin malu lelaki je...huhuhu

3) Ha...nak tau?...dalam public transport ni, selalu sangat sesama pompuan peluk2...
geli pulak tengok...
yang si perempuan yang konon rasa mereka lelaki ni lagi la menyampahkan...
muka nak kerek pastu perasan macho...bodoh...awak tu dah la pompuan...
act la macam pompuan...haih, hancus masyarakat zaman sekarang ni...
ni la dier hasil buat 'Girls School' or 'Boys School'

4) Highway penuh misteri. Pernah tak terkandas dalam kesesakan di highway tetapi tak tahu apa sebabnya? Jangan risau...tak perlu upah Detektif Conan untuk selesaikan misteri ini. Sebabnya, jalan yang sesak itu diakibatkan oleh pemandu kepoci yang suka nak tengok orang eksiden, ambil no plat kenderaan untuk beli nombor ekor dan juga disebabkan oleh pemandu yang tak ada pendirian (suka tukar lorong)

U all ni menyusahkan, tahu...huhuhu

So...lain kali cuba2 la perhatikan situasi di atas, ye...maybe ade lagi yang lain kot...tapi nantilah...hehehe (^__^)

4 pendapat menarik:

yg first tu xprasan lah pulak. kalau terjadi kepada beta ape lagi, dush ku bg kepada org tesebot.durjana sunggoh, menyusahkan anak adam yg laen. hehe.

yg dlm putra,lrt tu, salu sgt da. kalo boley nl je pkai topeng yg tutop mate skali. terpelihara gak lah mate neh dr tgk mak siat2. wawawawa

amboi...ber'beta' plak dia eh...hahaha
eh? tak perasan? bukan kamu selalu perasan ke? :P

ha..kan? selalu sgt nmpk...
ok, len kali saya pakai topeng spider-man...
ala2 superhero gitu, u...hahaha

adeh...jgn jd cm spider man. kang org tny sape yg melekat2 kt dinding tu, segan pulak nk mengaku kenal ((;

kcuali kalo di bagi tips utk bg sorakan menjadi spider man , wahaha *tah hape2 mrapu

jgn la segan2...pttnye ckp

"oh, my superhero!" hahaha

amboi, kalau bab2 tips ni, mmg dia la no.1...hahaha

Siapa Aku?

My photo
Sang penglipur lara dari dunia nyata yang terkadang lebih menggemari alam fantasi.

Duniaku Duniaku

Mari bercerita. Mari berimaginasi. Mari berfantasi. Mari berkongsi idea. Ya, mari!

Klik-klik =)

There was an error in this gadget

Hall of fame

Lawatan

Hai kamu! (^_^)

Pelawat

Cantabile~~~

Interaksi

Bicara hati (^_^)

Mari menonton!

Loading...

Blog updates