Duniaku Duniaku

Duniaku dunia tanpa sempadan. Di sini imaginasi, idea, angan-angan, impian, dan fantasi semuanya bebas. Peri-peri? Kuda unicorn? Ya, semuanya ada di DUNIAKU.

Dah lama rasanya tak menanam azam untuk tahun baru. Akibatnya, 2009 macam tiada pencapaian yang boleh dibanggakan. Jadi, tahun ini mahu tanamkan azam. Semoga 2010 penuh dengan pencapaian dan perubahan yang positif.

Azam:-

1. Mahu keluar dari kumpulan 'I don't sleep enough because I stay up for no reason' dengan mula tidur lebih awal. Maybe at 12 or earlier. *Macam cinderella man...haha*

2. Mahu jogging regularly every weekend. Badan yang sihat akan hasilkan minda yang cerdas. Bukankah begitu? :)

3. Mahu belajar dengan lebih gigih. No more last minute study. Want to finish up fast because I think I've wasted so many time.

4. Mahu jalani hidup dengan lebih teratur dan berdisiplin. Don't wanna spoil myself anymore.

5. Mahu ubah pemikiran yang negatif kepada positif. Barulah akan sentiasa rasa gembira dalam hidup.

6. Mahu rediscover the joy of working. Mahu bekerja dengan lebih tekun juga. In a new place? Maybe. ;)

7. Mahu travel ke lebih banyak tempat jika ada rezeki. InsyaAllah.

8. Mahu menjadi lebih berjimat cermat dalam perbelanjaan. Mungkin kena suruh mak tolong simpankan semua gaji. Hahaha ;p

9. Mahu perbaiki diri yang serba kekurangan ini. Mungkin kena pergi kem motivasi atau baca buku-buku berkaitan 'Personal Development'. Atau ada sesiapa mahu bantu beri khidmat kaunseling kepada saya? hehe.

10. Mahu mencari catalyst yang mungkin mampu merubah hidup menjadi lebih baik. InsyaAllah. Tapi bagaimana? huhu

Harap-harap akan ada perubahan yang positif dalam tahun 2010 ini. Berusaha! (^_^)v

3 pendapat menarik:

gua bukan nak dump lu la bro..bab jogging tu wa rs xkan berjaya kot...hahahahahahahhaha......yg len2 wa doakan lu...chayok adi kodi!

kenapa? huhu

tapi aku yakin boleh...jangan kau cuba padamkan semangat aku yang masih membara ni...hahaha

no.8 tu sy stuju sgt2. lelaki mmg susah nk jumpa yg butul2 pandai simpan duit.

no.10.. hurmmm.. semoga dipertemukan.. insyaAllah.. ;)

Siapa Aku?

My photo
Sang penglipur lara dari dunia nyata yang terkadang lebih menggemari alam fantasi.

Duniaku Duniaku

Mari bercerita. Mari berimaginasi. Mari berfantasi. Mari berkongsi idea. Ya, mari!

Klik-klik =)

There was an error in this gadget

Hall of fame

Lawatan

Hai kamu! (^_^)

Pelawat

Cantabile~~~

Interaksi

Bicara hati (^_^)

Mari menonton!

Loading...

Blog updates